50 / 50 pelipäivää pelattu
Kausi on päättynyt!

Nykymuotoisen HockeyGM:n jatko uhattuna 26.11.2019

Poliisihallitus kieltää nykymuotoisen HockeyGM:n

HockeyGM on tuonut jääkiekon ystäville elämyksiä ja kiinnostavaa lisäsisältöä. Sen ympärille on vuosien varrella rakentunut tiivis pelaajayhteisö, joka elää ja hengittää mukana NHL-kauden tapahtumissa.

Arpajaislain noudattamista valvova Poliisihallitus on kiinnittänyt huomionsa HockeyGM:ään. Heidän näkemyksensä mukaan HockeyGM täyttää arpajaislain arpajaisten ja rahapelin määritelmät, ja 25.11. annetun päätöksen mukaan nykymuotoisen HockeyGM:n toiminta tulee uhkasakon uhalla lopettaa.

Kieltopäätös perustuu arpajaisten määritelmään ja siihen, että menestyminen pelissä perustuu ainakin osittain sattumaan. HockeyGM:ää pyörittävän Ilta-Sanomien mukaan kyse on taitopelistä, jossa menestyminen perustuu osaamiseen ja taitoon ja siten esimerkiksi pelin voittaminen ei perustu arpajaislain tarkoittamalla tavalla sattumaan. Korkein syyttäjäviranomainen, Valtakunnansyyttäjänvirasto on tullut Ilta-Sanomien kanssa samaan tulokseen päätöksessään vuonna 2010. Tähän päätökseen toiminnassa on nojauduttu ja jatkettu HockeyGM:n kehittämistä ja kiinnostavan lisäsisällön tarjoamista lätkäfaneille.

Tulemme noudattamaan kieltopäätöstä, ja tällaisenaan HockeyGM tulee päättymään alkavaan 3. jaksoon.

Selvitämme jatkomahdollisuuksia ja sitä, millaisia muutoksia eri vaihtoehdot toisivat palveluun. Jatkosta, jaettavista palkinnoista (jakso sekä kausi) sekä mahdollisuudesta rahojenpalautuksiin kausitunnusten osalta tiedotamme myöhemmin lisää.

Poliisihallituksen päätös on meille iso yllätys. Olen erittäin pahoillani meidän kaikkien, tekijöiden sekä käyttäjien, puolesta tästä tilanteesta. HockeyGM:n tiimillä ja varmasti myös käyttäjillä kuitenkin olisi halu jatkaa yhteistä hyvää tekemistä.

Pyydän malttia kysymysten suhteen. Tiedotamme jatkosta sitä mukaan kun saamme lisätietoja ja omat suunnitelmamme valmiiksi.

Terveisin,

Ville, HockeyGM:n Game Manager